OM SERIEN

Svingens mørke verden er en serie med barnebøker skrevet av Arne Svingen. De første bøkene ble lansert i februar 2012. Felles for alle bøkene er at de inneholder skumle historier. Det er illustrerte grøssere for barn. Hver bok har en avsluttende historie. Det forskjellige hovedpersoner i hver bok, og de behøver derfor ikke leses i rekkefølge.

Alle bøkene er illustrert av Torstein Nordstrand. Du kan gå til hans hjemmeside HER. Du kan se noen av tegningene fra bøkene HER.

Serien blir også oversatt til dansk.

Her er bøkene i serien:

Mannen med seks fingre

Petter er på Tivoli og er kommet bort fra mamma og pappa, nå har han gått seg bort i spøkelseshuset med de skumle voksfigurene. Hvordan i all verden skal han komme seg ut? Da er det han dukker opp, den uhyggelige von Morte, mannen med de seks fingrene. – Én dør fører ut herfra og tilbake til tivoliet, sier von Morte. – Men bare én. Den andre fører et mye verre sted… Valget er ditt!

 

 

Den onde læreren

Lærere kidnapper da ikke elever? Balder ville ikke engang trodd på det selv. Og ingen i klassen vil tro på det heller. Men telefonsamtalen kunne ikke misforstås. Balder ble liggende og vri seg i senga etter at han hadde lagt seg. Hele tiden hørte han ordene til læreren i hodet Vi får bruke kniv eller pistol, samme for meg ...

 

 

SpøkelseshotelletSpøkelseshotellet

Ulingen begynte lavt og ble gradvis sterkere. Som om noen hadde det veldig vondt. Eller kanskje det var et såret dyr? Tenk om det var … spøkelser? Ine sto anspent og stiv midt på gulvet. Hun hadde aldri likt mørket. I mørket skjedde det ting hun ikke kunne se. Helst likte hun å sove med et lys på. Men hun hadde aldri innrømmet overfor noen at hun var mørkredd. Nå var det midt på natten, og hun hadde låst seg ute fra hotellrommet. Hva skulle hun gjøre?

 

 

Grusomme netter

Nettene i det nye huset er ikke til å holde ut. Noe er inne på rommet til Jenny mens hun sover. Var virkelig den forrige eieren av huset en morder? Og hvorfor skjer alt dette inne på rommet hennes?

 

 

En glefsende kjeft

Eskil og kameraten skal sitte barnevakt for første gang. Men det er noe levende i skapet. Noe som biter hardt med skarpe tenner. Og plutselig er lillebroren sporløst borte.

 

 

KappenKappen

Noen følger etter Noah på vei hjem fra skolen. Det virker ikke som om mannen berører bakken når han går. Noah flykter, men den mystiske manne i kappen kommer etter ham.

 

 

 

Bødlene på kirkegårdenBødlene på kirkegården

Stefan flytter inn i et hus på en gammel kirkegård sammen med faren sin. En dag kommer han til å velte en gravstein. Deretter begynner merkelige ting å skje. Og hvem er det som graver opp likene av de italienske bødlene?

 

 

Rom 13Rom 13

To kamerater hører en jente som gråter bak en gjenspikret dør på et hotell. De beslutter å komme seg inn til henne. Det skulle de aldri ha gjort!

 

 

 

Den slemme elevenDen slemme eleven

Da den nye eleven begynner på skolen, skjer det merkelige, fæle ting. Hvem er egentlig den nye eleven?

 

 

 

Ondskapens kjeller

Ondskapens kjeller

Det befinner seg noe ondt og levende i kjelleren til Kine og Sivert.

 

 

 

 

HalloweenhusetHalloweenhuset

To kamerater opplever det store Halloweenmarerittet.

 

 

 

 

SpådommenSpådommen

To kamerater oppsøker en gammel spåkone og får vite om særdeles skremmende timng som skal skje.

 

 

 

 

Stormen

Stormen

Edvard er hjemme alene da det banker på døra mens stormkastene uler omkring hushjørnene. Utenfor står en arrete mann og ber om ly. – Husker du gutten som forsvant under stormen i fjor? spør den mystiske mannen.

 

 

 

 

Skattekartet

Skattekartet

Bestefaren er den merkeligste mannen Markus vet om. Da han blir sendt på gamlehjem, kommer Markus over et hjemmelaget kart. Tenk om det stemmer at han har gravd ned alle pengene sine?

 

 

 

C1_4_Pengene_eller_livet.indd

Pengene eller livet

En mann han aldri har sett før påstår at Henrik skylder ham penger. Masse penger – 100 000.

 

 

 

den-doede-onkelenDen døde onkelen

Svein og Rashid gjør et skikkelig røverkjøp. For én krone får de kjøpt et gammelt brettspill som kan gi dem kontakt med de døde. I starten går det veldig dårlig, men så beslutter de å påkalle familiens store skurk, selveste drapsmannen Gudbrand. Plutselig går det et kaldt vindpust gjennom rommet.

Gjenferdene på skolenGjenferdene på skolen

For over 50 år siden var Martes skole et sykehus. En kveld forsvant en pasient og en sykepleier. De ble aldri funnet. Sykehuset ble nedlagt og sto lenge tomt før det ble bygd om til skole. På sene kvelder har lærerne opplevd uforklarlige lyder og at ting har flyttet på seg. Ingenting av dette visste Marte da hun og klassen overtalte læreren til å ha klasseovernatting på skolen.

Nattevakten_Fotokreditering-GyldendalNattevakten

Bastian skal være med faren på nattevaktjobb. Han får ansvaret for å følge med på overvåkingsskjermene mens pappa er på do. Hva er den skyggen? Det er da ikke pappa. Kan det være noen andre på museet midt på natten? Og hvor blir pappa av? Bastian opplever tidenes skumleste natt på museet.

I tillegg finnes følgende bøker: Zombienaboen, Tvillingene, Helt alene hjemme, Opptaksprøven, Slakterskogen og De besatte.

Opptakspr-ven_Fotokreditering-Gyldendal

 

Du kan lese utdrag fra bøkene HER.

Ønsker du å kjøpe bøker, kan du gå HIT.

Dette skriver Dagbladet om serien:

«Bare så det er sagt: Det finnes knapt en mer produktiv og proffere norsk barne- og ungdomsforfatter enn Arne Svingen.»

“Mannen med seks fingre” er en virkelig grøsser.»

«Svingen bruker et knapt, klart språk og er en utrolig effektiv forteller … Det svinger alltid av Svingen.»

«Lette tegneserieaktige plott i lettlestfortellinger med spenstig sjangervariasjon.»

Dette skriver Moss Avis om serien:

«Spennende og mørkt fra Svingen.»

«I «Mannen med seks fingre» lever Svingen virkelig opp til serienavnet.»

«De tre første bøkene i Svingens mørke verden viser nok en gang at Arne Svingen er en allsidig, smart og dyktig forfatter – uansett sjanger.»

 

3 kommentar til “OM SERIEN”

  1. mathis august utgård Says:

    spennende serie selv om jeg er litt for gammel for bøkene er det spennende og grøsserfullt svingen er en råbra forfater.

  2. alle seriene dine er bra!Jeg har lest 5 bøker av deg.

  3. jeg er også litt for gammel men jeg leser de uansett.Men jeg bruker å lese litt større bøker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: